Tijd met Jezus

Luisteren in de stilte van de Jezusruimte

De 3vers18-belofte

bijbelmoment van vrijdag 3 juli 2009

Wij allen die met onbedekt gezicht de luister van de Heer aanschouwen, zullen meer en meer door de Geest van de Heer naar de luister van dat beeld worden veranderd.
2 Korintiƫrs 3:18
Als we veranderen door het aanschouwen van de luister van de Heer, is het dus heel belangrijk om ons daar iets bij voor te kunnen stellen? Wat is dat: de luister van de Heer? Andere woorden ervoor kunnen ons wat op weg helpen: glorie, majesteit, verhevenheid, nabijheid, heerlijkheid. Als we proberen te spreken over de luister van de Heer, is het ook mooi om het woord schoonheid te gebruiken. Naast de waarheid van de Heer en de goedheid van de Heer mogen we als kinderen van de Heer ook van zijn schoonheid leren genieten: hij is prachtig, hij is krachtig, hij is machtig! De luister van de Heer: dat hij de allermooiste en allerboeiendste persoon in hemel en op aarde is, al onze bewondering waard!
Heer, uw luister, uw glorie, uw machtige majesteit wil ik leren kennen en leren zien. Wilt u me leiden door uw Geest als ik probeer te kijken. Dat u steeds meer voor mij gaat schitteren!