Tijd met Jezus

Luisteren in de stilte van de Jezusruimte

De 3vers18-belofte

bijbelmoment van vrijdag 17 juli 2009

Wij allen die met onbedekt gezicht de luister van de Heer aanschouwen, zullen meer en meer door de Geest van de Heer naar de luister van dat beeld worden veranderd.
2 Korintiƫrs 3:18
Als we zonden in ons leven laten zitten, moeten we niet verbaasd zijn dat er geen geestelijk veranderingsproces in ons leven op gang komt en we niet geestelijk kunnen groeien . Het gaat dan niet over die momenten dat we struikelen, want we mogen die zonden altijd opnieuw onder het bloed van Christus brengen. Het gaat over het laten zitten van onbeleden zonden, het niet willen breken met zonde, het willens en wetens blijven liggen in zonde, hoezeer we misschien ook wel in heel grote delen van ons leven echt God willen dienen. Dat is een enorme blokkade in onze verbondenheid met God. We raken erdoor verblind zodat we de luister van de Heer niet kunnen zien. Belijd daarom je zonde zodat de Heer je verblindheid weg kan nemen.
Heer, als er zonden in mijn leven zijn die ik niet wilde belijden, laat me dat dan zien en open mijn ogen zodat ik uw luister kan aanschouwen.