Het Woord is mens geworden en heeft bij ons gewoond, vol van goedheid en waarheid, en wij hebben zijn grootheid gezien, de grootheid van de enige Zoon van de Vader.
Wij hebben zijn grootheid gezien
Kerst is een feest van grote tegenstellingen. Of eigenlijk is het beter om te zeggen: de komst van Gods Zoon op aarde laat ons een nieuwe werkelijkheid zien die we zo nog niet kenden en die zo ook nergens anders te vinden is. Want in Jezus Christus komen goddelijkheid en menselijkheid op een unieke en volmaakte manier bij elkaar. In Hem, Woord en mens tegelijk, komen eeuwigheid en kwetsbaarheid samen. Als we moeten omschrijven wat zijn grootheid is, dan kan dat zo: dat we in Hem God zien en dat in Hem de meest uiteenlopende volmaaktheden met elkaar verbonden worden. Verwonder je de komende dagen over de grootheid van Jezus, over zijn genadige goedheid en zijn liefdevolle waarheid, over zijn barmhartige kwetsbaarheid en zijn eeuwige leven. Hij is het waard!
Heer Jezus, we zijn onder de indruk van uw grootheid. U bent zo genadig en goed en zo vol glorie. En tegelijk bent U zo menselijk en kwetsbaar dichtbij. Laat ons steeds opnieuw uw grootheid zien. Dat we er nooit op uitgekeken raken!